WAT & WIE?

WINOB

 

WINOB staat voor 'West-Vlaams InformatieNetwerk van Openbare Bibliotheken'. 
Het werd in 1993 onder impuls van het provinciebestuur opgestart om het informatieaanbod van de West-Vlaamse openbare bibliotheken te verruimen, hun dienstverlening te verbeteren en de samenwerking tussen de bibliotheken te stimuleren.


Deze opdracht sluit aan bij de decretale opdracht van het Provinciebestuur om een streekgericht bibliotheekbeleid te voeren (decreet lokaal cultuurbeleid, 13/07/2001 en latere wijzigingen).  De focus ligt op schaalvergroting, professionalisering van de bibliotheeksector en bibliotheekvernieuwing.

 

 


CONTACTEER WINOB

 

Kaart Winob Knokke-Heist Blankenberge Zuienkerke Brugge Damme Oostende De Haan Jabbeke Zedelgem Oostkamp Beernem Bredene Oudenburg Ichtegem Torhout Wingene Middelkerke Gistel Koekelare Kortemark Hooglede Lichtervelde Ardooie Pittem Tielt Nieuwpoort Diksmuide Houthulst Staden Roeselare Izegem Ingelmunster Meulebeke Dentergem Oostrozebeke Wielsbeke Koksijde Langemark-Poelkapelle Zonnebeke Moorslede Ledegem Lendelede Harelbeke Waregem Anzegem Deerlijk Kuurne De Panne Veurne Alveringem Lo-Reninge Vleteren Ieper Wervik Wevelgem Kortrijk Zwevegem Avelgem Spiere-Helkijn Poperinge Heuvelland Mesen

NIEUWS UIT DE SECTOR & DE PROVINCIE

WINOB lanceert 'stel je vraag aan de bib'

‘Stel je vraag aan de bib’ kan voortaan ook online

 

sinds vrijdag 3 april kan je via de website www.steljevraagaandebib.be vragen stellen aan de bibliotheek.

Het online ‘vragen kunnen stellen’ is een uitbreiding van de campagne ‘Stel je vraag aan de bib’. De vraaggerichte bibliotheek en de bijhorende campagne bestonden al eerder, maar voor 3 april 2015 nog niet digitaal.

Met die campagne wil de Provincie de vernieuwde rol van de bibliotheek in de verf zetten. Bibliotheken zijn er namelijk niet langer enkel om boeken te lenen, maar evolueren naar een plaats waar bezoekers een ‘gericht’ antwoord krijgen op al hun vragen.

 

 

meer lezen